17 Nisan 2008 Perşembe

Neden mantı?neden biz?

Biz, yani evli ve çocuklu iki arkadaş, ev işleriyle uğraşmak, çocuklarla ilgilenmek gibi asıl işlerimizden arta kalan(!) zamanımızda sıkılırken mantı denemeleri yapmaya başladık.

"Unu çok olmuş, eti acı olmuş, az daha küçük mü olsa" şeklindeki deneyimlerimizden sonra "oldu" dediğimiz mantımızı ilk olarak ailelerimize ve yakınlarımıza tattırdık. Onların beğenisiyle cesaretlendik, eşe dosta da bahsettik. Dost hatırı birkaç siparişten sonra tekrar tekrar gelen istekler, mantımızın gerçekten beğenildiğini gösterdi ve bizler çok mutlu olduk. Kullandığımız malzemenin %100 dana eti, has un gibi halis oluşunun yanında, çok severek yaptığımızdan bu kadar beğenildi belki, diye de düşündük. Sonra düşündük düşündük ve sizlerle paylaşmaya karar verdik.

Hem belki mantımız dışında başka yemekleri, tatlıları, börekleri de sizlerle paylaşırız.